Impregneren

Wanneer uw gevel schoon is (nieuw of door reiniging), adviseren wij een gevel te impregneren.( Hiervoor gebruiken wij Hydrobat 2000 dit is 100% transparant en zuurstofdoorlatend; Gesteente blijft na behandeling “ademen”.)

Dit is niet alleen belangrijk voor het aanzien maar tevens voor het behoud van uw gevel.

Bij het impregneren  wordt een kleurloze vloeistof op de gevel aangebracht die na droging zorgt voor een vochtwerende maar ademende filmlaag. Het vocht van buiten loopt dan van de muur af, terwijl vocht dat reeds in de muur aanwezig is, er in dampvorm nog uit kan. Dit waterwerende effect vertraagt nieuwe vervuiling en de aanhechting van mossen en algen.

Met impregneren bereikt u een hogere isolatie waarde van uw muren, het einde van intrekkend vocht en een hogere mate van bescherming tegen vorstschade door indringend vocht (dat uitzet door bevriezing).

imagescal3logt

Softstralen - hogedrukreiniging - stoom cleaning

Om alle aanslag en zelfs verf van de gevel te verwijderen is softstralen of hogedrukreiniging (stoom cleaning) noodzakelijk. Hiervoor kun je met een  torbo softstraalmachine (milieuvriendelijk). Met olivinezand, lucht en water wordt de gevel weer als nieuw.Met het straalsysteem kun je  juiste druk voor elke steen regelen. Door het gebruik van water wordt de meeste stofvorming verkomen.

Ook een veel voorkomende constatering in de praktijk, is dat gevels/gebouwen door de jaren heen sterk zijn vervuild door weersinvloeden of milieu. Maar de te behandelende ondergrond is niet of nauwelijks aangetast. Stoom cleaning is dan ook een goede oplossing om toe te passen.Door gebruik van kokend water en een instelbare werkdruk, is uitsluitend schoon maar kokend heet water nodig. Dit alles is ook weer milieuvriendelijk.Doordat er onder lage waterdruk  kan worden gewerkt, is het dus mogelijk om  uw gevel/gebouw te reiningen, zonder dat het voegwerk aangetast wordt.

someren-collage

renovatie-meijel2

Gevelrenovatie

Het uithakken van de voegen gebeurt met een electrische hakhamer. De hamer wordt door het voegwerk gehaald waardoor dit breekt en uit de voeg valt. Tijdens het uithakken worden ook de kapotte stenen verwijderd in dien dit gewenst is. Het voordeel van uithakken is dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen en minder tijd kost.

Na het plaatsen van de steiger (indien nodig) is het het uithakken van de voegen het eerste onderdeel van de gevelrenovatie.  Hierna worden de gevels schoongemaakt dmv softstralen-hogedrukreiniging of stoom cleaning ( welke vorm van schoonmaken wordt van tevoren in overleg met de klant bepaald). Als laatste maar een van de belangrijkste wordt het nieuwe voegwerk in de juiste kleur aangebracht, de kleur wordt gekozen na dat er enkele proefstukken en advies van ons.

Voor verdere informatie of een vrijblijvende offerte kunt u altijd terecht.

Renovatie-in steigers zetten

Renovatie-in steigers zetten.